Avrupa psikoteknik olarak açıldığımızdan bu yana İstanbullun birçok ilçesinden gelen sürücülere belge kazanmalarına yardımcı olduk. Sultangazi psikoteknik belgesi almak isteyen adaylar komşu ilçeden toplu taşıma araçları ile on beş dakika civarı bir sürede merkezimize ulaşıp sultangazi psikoteknik başvurusu yapabilirler.

Psikoteknik raporu nereden alınır?

Yıllardır sultan gazi psikoteknik belgesi almak isteyen adaylar gibi İstanbullun tüm ilçelerinden gelen adaylarımıza yardımcı olarak kaliteli hizmet anlayışımızı devam ettirmekteyiz.

sultangazi psikoteknik almanın kolay yolu olarak en uygun şekilde en çabuk yoldan psikoteknik belgesi kazanımları için sistemimiz son teknoloji cihazlar e-rapor sistemi ile uyumludur.

Psikoteknik raporu nerden alınır?

Sultangazi ilçesi “hakkında” bilgi, İstanbul Gaziosmanpaşa ilçesine bağlı iken; 5747 Sayılı Kanun ile 06.03.2008 tarihinde Gaziosmanpaşa’ya bağlı 14, Eyüp ve Esenlere bağlı birer mahallenin katılımıyla kuruldu. Sultangazi ilçesi İstanbul Avrupa Yakası’nda bir ilçedir.

Sultangazi ilçesi “hakkında” bilgi İstanbul Sultangazi İlçesi

Sultangazi nereye bağlı

Sultangazi ilçesi İstanbul Avrupa Yakası’nda bir ilçedir.

İstanbul Sultangazi ilçesinin güneyinde Gaziosmanpaşa ilçesiyle, doğusunda da Eyüp ilçesi, batısında Esenler ilçesi, kuzeybatısında Başakşehir ilçeleriyle sınır oluşturmaktadır.

İstanbul Sultangazi ilçesi

“Sultangazi ilçesi hakkında bilgi” 06.03.2008 Kabul Tarih; 22.03.2008 26284 Mükerrer Resmi Gazete Tarihli 5747 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması Ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması “Hakkında” Kanun” un İlçe Kurulması Başlıklı 1.Madde 24.Esas “Ekli (22) sayılı listede adları yazılı mahalleler ile mahalle kısımları merkez olmak ve aynı adla bir belediye kurulmak üzere İstanbul İlinde Sultangazi adıyla İlçe kurulmuştur.” Hükmüne istinaden İlçemiz Sultangazi kurulmuştur.

İstanbul Sultangazi ilçesi hakkında bilgi

Denizden 50 metre yükseklikte, 36 Km kare yüz ölçüme sahip olan ilçemiz doğuda Eyüp, batıda Esenler, güneyde Gaziosmanpaşa, kuzeybatıda Başakşehir ilçeleriyle sınır oluşturmaktadır.

Sultangazi İlçesinin sahip olduğu yüzölçümüyle İstanbul ilçeleri arasında 19. sıradadır. 15 mahalleden oluşan Sultangazi ilçesinde Alibey baraj gölü, Cebeci taş ocakları ve birkaç küçük akarsu bulunmaktadır.

Alibeyköy Baraj Gölü

Alibeyköy Baraj Gölü

Alibey barajı 1975 – 1983 tarihleri arasında, içme, kullanma ve sanayi suyu temini maksadıyla inşa edilmiş olup halen Avrupa yakasının önemli bir kısmının içme suyu ihtiyacını karşılamaktadır.

Toprak gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 1.930.000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 30,00 m, normal su kotunda göl hacmi 66,80 hm3, normal su kotunda gölalanı 4,66 km²’dir. Yılda 39 hm3 içme suyu sağlamaktadır.

Üzerinde amatör balıkçılık, su sporları etkinlikleri yapılmakta olup etrafını çevreleyen koruma altındaki ormanlık alanla ilçenin sosyal dinleti ihtiyacını karşılamaktadır.

Sultangazi hangi adliyeye bağlı?

Sultangazi ilçesi Gaziosmanpaşa adliyesine bağlıdır.

Sultangazi adliyesi nerede?

İstanbul Sultangazi ilçesi zaten Gaziosmanpaşa ilçesinden 2008 yılında ayrılarak ilçe olan bir yerleşim yeridir, dolayısı ile yargı çevresi olarak Gaziosmanpaşa adliyesine bağlı bulunmaktadır.

Gaziosmanpaşa Adliyesi nerede

Gaziosmanpaşa Adliyesi; 41,059086 enlem ve 28,911734 boylamda yer almaktadır. Semt/Mahalle olarak Merkez Mah. ve Gaziosmanpaşa ilçesine bağlıdır. Gaziosmanpaşa Adliyesi haritası İstanbul ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir.

Gaziosmanpaşa Adliyesi GPS koordinatları 41° 3´ 32,7096″ ve 28° 54´ 42,2424″. Gaziosmanpaşa Adliyesi posta kodu 34245.

Sultangazi gezilecek yerler

Mağlova Kemeri Hatıra Parası

Mağlova Kemeri Hatıra Parası

Mağolava Su Kemeri: Muallakkemer yâda Mağlova Kemeri, Mimar Sinan tarafından 1554-1562 yılları arasında İstanbul’da, Alibey Deresi vadisi üzerinde yapılmış olan su kemeri. Bugün Sultangazi ilçesi sınırlarında bulunan Cebeci köyü yakınlarındadır. 1563 yılında selden zarar görmüşse de aynı yıl onarılarak eski haline getirilmiştir.

Alibeyköy barajının göl suyu yapıtın dörtte birini kaplamaktadır. Kemer İstanbul’a su taşımaya devam etmektedir. Eser dünya su mimarisinin başyapıtlarından biri olarak kabul edilir.

2005 yılında 20 TL değerinde 5.000 adet Mağlova Kemeri Hatıra Parası basılmıştır.

Alibeyköy Baraj Gölü içerisinde kalmakla birlikte İSKİ tarafından da aktif olarak kullanıldığı belirtilmektedir. İstanbul’daki bu en zarif su kemeri olarak benimsenmektedir.

36 metre yüksekliğinde ve 257 metre uzunluğunda olan kemer iki katlıdır.

Kemerin alt katında 8 büyük üst katında 8 küçük gözü bulunmaktadır.

Alt katında bulunan gözlerden 4 tanesi diğerlerine nazaran daha büyük yapılmıştır. Genişlikleri 18,4 metredir.

Üst katında ki orta 4 gözün genişlikleri ise 13,4 metredir.